DET räknas väl inte?

Okej, så här ligger det till: min man har en kompis som har haft ihop det med min väninna. Min mans kompis påstår att de har haft sex medan min kompis säger att de nästan har haft sex men ändå inte (jag har inte bett om några detaljer). Vem ljuger?

Min man tror såklart på sin kompis och jag tror på min väninna. Huruvida man haft sex eller bara nästan kan nog vara en definitionsfråga. Så man kan kanske säga att ingen ljuger bara att de har olika uppfattning om vad sex är.

En ny studie i tidskriften Sex Roles bekräftar dock att män är benägna att överdrivna sina sexuella erfarenheter och att kvinnor istället tonar ned dem. Detta kunde man se när man jämförde de siffror man fick när försökspersonerna var uppkopplade till en lögndetektor och när detektorn var frånkopplad.

På mitt jobb forskas det en del på sexualbeteende. För ganska länge sedan diskuterade jag med några kollegor hur man definierade antal sexpartners. När jag fick veta definitionen i vår enkät utbrast jag ‘men DET räknas väl inte?’. Än i dag blir jag trackad för denna kommentar (men jag anser fortfarande att jag har rätt :-)).

Även om man tycker att DET räknas kanske vi ändå kan enas om att gränser för huruvida man har sex eller inte är relativt flytande? Inte? Då är du nog en kille som vill att allt ska räknas så att du får upp din siffra.

Fb_ok

Dagens låttips: Doo Wop (That Thing) – Lauryn Hill

Lämna ett svar