Råd angående underkläder

Visste ni att spermakvalitén hos män kraftigt försämrats under de senaste årtiondena? Man vet inte den bakomliggande orsaken till detta men det har spekulerats i att faktorer som kemikalier i miljön eller fetma är involverade. Skotska forskare tror sig ha hittat lösningen på problemet: kilt.

Spermier trivs bäst när det inte är alltför varmt. Jag har tidigare skrivit om detta i inlägget ’Spermier gillar vintern’. Kilt är ett knälångt kjolliknande klädesplagg för män som traditionellt bärs utan underkläder. I Skottland används nuförtiden kilt mest som högtidsplagg men forskare anser att det skulle vara positivt för reproduktionen om fler började använda kilt till vardags.

För svenska män är kanske inte värmen lika problematisk. Dessutom är män i kjolliknande klädesplagg ett ganska ovanligt fenomen i Sverige så jag vet inte om jag skulle rekommendera kilt. Åtminstone inte till den blyge. Däremot kan boxershorts vara att föredra framför kalsonger som sitter väldigt tight om man vill bättra på sin sperm count.

När vi ändå snackar klädesplagg…. Jag hittade en ny intervju med professor Rouillon (fransosen som studerar bröst). Ni minns kanske att jag var lite tveksam till om fynden var kausala alltså om det verkligen var användandet av BH som påverkade bröstens fasthet eller om det egentligen var bröstens fasthet som påverkade huruvida man använde BH eller inte. I denna intervju säger han att kvinnor som brukade använda BH men slutade också upplevde positiva effekter på fastheten. Det kanske är kausalt med andra ord.

Idag har jag alltså ett par råd när det gäller underkläder:

  • Använd boxershorts om du öka chanserna att göra någon gravid (tight som fan om du vill undvika detsamma)
  • Skippa BH

Lämna ett svar