Nutty professor?

Eftersom jag har varit upptagen med sextemat har jag försummat att skriva om mina övriga intresseområden. Jag har därför lite dåligt samvete eftersom det kanske finns läsare som är totalt ointresserade av sex och istället längtar efter rapporter från några av mina andra favoritområden. Här kommer därför en snabbrapport från senaste nyhetsskörden.

För er som är träningsintresserade: Två nya studier visar att stretching FÖRE träning leder till sämre prestation och bör därför inte vara en del av uppvärmning. Det har även rapporterats om forskning som visar att motion lindrar ångest och förbättrar minnet.

För er som är alkoholintresserade: Förutom att alkoholhaltiga drycker innehåller stora mängder kalorier så har man i nya studier sett att, framför allt män, även äter fler kalorier de dagar då de intar alkohol jämfört med dagar då de är nyktra.

För er som är narkotikaintresserade: Maryland har nu som den 20:e staten i USA legaliserat marijuana för medicinskt bruk. I Europa har man däremot tvingats avbryta forskning på ‘magic mushrooms’ för behandling på depression. Psykedeliska svampar innehåller psilocybin som är en hallucinogen substans och som verkar ha positiva effekter på depression och ångest. Det är dock svårt att dosera psykedelisk svamp och forskningen görs på syntetiskt framställd psilocybin. Problemet är att psilocybin är en klass A-drog d v s myndigheter har på förhand bestämt att det är knark utan medicinska effekter. Det har därför visat sig vara väldigt svårt för forskarna bakom studien att få något företag framställa psilocybin eftersom det kräver särskild licens. Mannen bakom studien, dr Nutt (ja han heter faktiskt så), är förbannad på myndigheter som försvårar hans forskning. Hoppas att det löser sig för dr Nutt för jag är i alla fall väldigt intresserad av att få veta om han har rätt eller om han bara är en nutty professor.

Svamp_FR

Bild: Mädi / Wikimedia Commons

Dagen låttips (tillägnad Dr Nutt): Bush Doctor – Peter Tosh

Lämna ett svar