Idag serverades den första odlade hamburgaren till en lycklig skara utvalda i London. Enligt Aftonbladet kostar 140 gram färs nästan 2,2 miljoner kronor att framställa och forskarna bakom köttet uppskattar att det kan finnas i butik inom 10-20 år.
Vill du också odla kött? Här är en enkel guide 😉
2 kommentarer
Hej!
Kul bild!
Men var tillsätter man antibiotika i processen?
Hur får man cellerna att växa utan animaliskt kalvserum i stora mängder?
När jag odlade cellkulturer på 60- och 80-talen var det omöjligt utan antibiotika (penicillin och neomycin) och fetalt kalvserum (10 %).
Hej Björn,
Inte mitt expertområde tyvärr och jag skulle inte bli förvånad om bilden är en förenkling av hur det verkligen går till. För fler detaljer hänvisar jag till orginalkällan Nature: http://www.nature.com/news/2010/101208/full/468752a.html
Tack för intresset
Emma