Kokain orsakade finanskrisen

Professor David Nutt (ni vet han med de magiska svamparna) omnämns i media igen vilket alltid är lika spännande. För er som inte känner till dr Nutt sedan tidigare så är han en världsberömd forskare som framför allt har studerat hur droger påverkar hjärnan. Han är bland annat känd (eller ökänd) för ha sagt att ta ecstasy inte är farligare än att rida en häst. Detta uttalande gjorde bland annat att han avskedades från sin position som brittiska regeringens rådgivare i narkotikafrågor.

Det senaste från Dr Nutt är att han har en ny hypotes: att kokainanvändande orsakade finanskrisen. Kokain är en drog som gör att man känner sig överdrivet självsäker och vågar ta risker som man annars inte skulle göra. Denna drog är även vanligt förekommande inom finansvärlden. Dr Nutt säger att personal inom bank och finanssektorn fattade alltför dumdristiga beslut eftersom många var påverkade av kokain: en drog som gör att man bara vill ha mer och mer.

För övrigt anser jag att hästridning är riktigt farligt. Ecstasy har jag ingen erfarenhet av. Mina varma känslor för professor David Nutt grundar sig främst i att han är en frisk fläkt i en alltför torr och tråkig akademisk värld.

Maria2

Min kompis Maria Norlin får det dock att se så här enkelt ut, men hon är en tuffing.

Lämna ett svar