Förra veckan hade jag fullt upp med möten och undervisning, men jag tycker ändå att jag lyckades samla ihop några guldkorn som får representera förra veckans “viktigaste” vetenskapsnyheter.
Ny studie i Archives of Sexual Behavior undersökte hur personlighetsdrag påverkar heterosexuella mäns benägenhet att ge sin partner oralsex. Resultaten visar att sympatiska män ger sin partner mer oralsex och man tror att detta är en strategi för att hålla kvar partnern.
En studie publicerad i Personality and Social Psychology föreslår att personer som är osäkra på sin partners känslor är mer benägna att visa upp relationen på Facebook.
Denna vecka publicerades också en studie i Psychonomic Bulletin & Review visar att komplexa hjärnor inte alltid är bättre. Människors benägenhet att följa regelbaserda strategier kan ibland försämra deras prestation vilket resulterar i att råttor presterar bättre i vissa typer av test.
För övrigt läste jag en intressant studie i PNAS som visar att forskare anses vara kompetenta men inte godhjärtade. Forskarna bakom studien anser att detta är problematiskt eftersom förtroende för att en forskare har goda intentioner är nödvändigt för deras trovärdighet. Sammanfattningsvis nämner studiens författare att diskussioner, undervisning och vetenskapskommunikation kan öka allmänhetens förtroende för forskare.